söndag, augusti 31, 2014

Unboxing Lawn Mover

Ett nytt fenomen har dykt upp på internet där alla skall lägga ut youtubeklipp när man packar upp nyinköpta prylar. Fenomenet dök upp 2006  och används främst för att visa egenskaper på nysläppta teknikprylar. Typiskt en ny mobiltelefon, kamera, eller gps. Att hitta det på en gräsklippare är inte speciellt vanligt även om det finns ett tiotal på youtube. Dock ingen på svenska för en gräsklippare köpt på Bauhaus. Anledningen till att jag gjorde denna video är att en kollega på jobbet är "Honda freak". Nu blev ljudet lite osynkat på slutet när jag körde filmen genom videoredigeringsprogrammet på mobilen men det gör det kanske roligare. Njut nu av denna video.

Idag har jag även testat den live, jag har klippt gräset med gott resultat. Den är betydligt lättare att klippa med än den gamla som vi fick på köpet när vi köpte huset.

PS. Kolla länken ovan på "2006". Man kommer till Google som samlar statistik på trender på internet. Kul site. Man kan till och med prenumerera på den och då alltid veta vad man skall snacka om på festen om man vill vara inne.

På https://www.google.se/trends/ kan man se att det är vanligast att titta på unboxing i Bangalore eller att mest googlade maträtten i Sverige 2013 var Kladdkaka. En annan intressant iakttagelse är att 2013 var "Hur" googlandets toppat av "Hur hånglar man" före "Hur tapetserar man" och på tredje plats "Hur man deffar". Jag fattar att "deffar" hamnade på tredje plats, det måste finnas fler medelålders än jag som inte ägnar sig åt deffning. Gör du?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vänd gamla traktorn upp och ner, med luftfiltret uppåt, efter att ha skruvat ur tändstiftet. Sätt kniven i spänn och dra åt dess fästskruv i axeln från motorn. Passa på att göra ren kåpan undertill. För en 26-krona kan du köpa en friktionsbricka, så att kniv och axel snurrar i samma takt. Kolla så att kåpans fästskruvar i motorpaketet inte skakat loss. Avsluta med att smörja undersidan och kniven med en stark såpa-vattenblandning, så blir rengöringen busenkel nästa gång.
Gör ren tändstiftet, förslagsvis med en stålborste. Tändstift bör bytas i alla fall vartannat år. Mindre riskabelt om man sätter tändstiftet i ett skruvstäd. Säkert är det dags att byta luftfilter, samma intervall som tändstift.
Om traktorn har drivning - självgångare - tar du av skyddskåpan, och rengör och smörjer därinne. Är hjulens lager möjlig att återfetta gör du det. Gå runt och efterdra muttrar som kan ha skakat loss litet.
Byta olja är också bra, men det är ju inte så lång säsong kvar, så det är kanske bättre att göra till våren. B&S har t o m extragrunkor för att man ska kunna tömma ut gamla oljan ordentligt, vilket visar betydelsen av det.

Anonym sa...

Mycket illustrativ unboxing, och Hondan spinner fint. Hur högt har de satt varvstoppet?:-)
MickeJ