söndag, december 02, 2007

Adventskonsert i Gustav Vasa kyrka


Lite tung i huvudet vaknade jag idag och insåg att dagen skulle gå åt till att skjutsa Ingrid. Vi hade haft Freidenvallarna på besök på Lördags kvällen och vinet och osten var en större hit än varmrätten. Dock hade Karin lyckats perfekt med efterrätten och knäckebrödet som hon bakat till osten. Det knäckebrödet är oslagbart, mycket bättre än det man kan köpa på Borgholms konditori. Hon får baka till Jul!
Tina ställde upp och följde Ingrid in till Kyrkan vid Odenplan och passade på att julshoppa. Genrepet började redan kl 14 med två konserter kl 16 och kl 18. Vi hade köpt biljetter till 18 föreställningen. Smaka på den, jag hade köpt biljett till en konsert där Ingrid var med. Nu var hon ju inte helt ensam. Det var klass 4c,d, 6e,f och 9 e,f från AF och Gustav Vasas Kammarkör med en brasskvartett ur Kungl Hovkapellet. (Ingrid satt som nummer 2 längst upp till vänster. Där sitter hon alltid, hon är ju nummer 29 för Å som i Åsenius kommer näst sist, de är bara Kalle som heter något på Ö som alltid kommer sist).
Konserten inleddes mycket pampigt av niorna och sen sjöng 4:orna lite julssånger och psalmer bl.a. Bereden väg för Herran då 6.orna tågade in. Lyssna själva men betänk att det är filmat med en mobil telefonen i .3gpp format. Dock helt ok för en gammal trähäst som W810i

Avslutningen var dock helt fenomenal då alla sjöng Halleluja ur Händels Messias. Verkligen synd att inte fler får njuta av detta. De körde bara 2 utsålda föreställningar. Ingrid klagade dock efteråt att hon fick ont i huvudet för att de som stod bakom henne sjöng så högt.

Inga kommentarer: