tisdag, december 11, 2007

Mycket nu

Ni kanske märkt av att man inte är en så frekvent bloggare, men det är mycket nu. Hela förra veckan gick åt till julstök, klappköp (hemligt) och julfester. Dessutom så lämnade kära moster Inga-Maj denna värld för att förenas med sina syskon i himmeln. Begravning är beräknad till den 19:e.

Vi hade julfest på jobbet med tema orienten, med kurdiska stand up komiker, magdanserskor och libanesisk mat, helt ok men inget speciellt.

I helgen var Karin och jag på inflyttnigs/glögg fest hos Mats& Birgitta i Täby. De har verkligen hittat ett perfekt hus. Stort där barnen får eget plan med stora utrymmen. Att det ligger 200 meter från där de bodde förut gör det inte sämre. Kristina och Ingrid kunde inte följa med för Ingrid hade dansuppvisning i Huddinge gymnasiets aula.

I går morse hade vi jordabalksbesiktnign av Skiftesvägen. Jag hade följt Anders råd och anlitat Densia. Det var inte billigt men besiktningsmannen Philip Orrenius var mycket nogrann. Köparen som hade varit med vid Eminentas besiktning av samma fastighet tyckte han var "för nogrann". Han hittade dock inga större fel som skulle sätta stopp för ett köp eller kunna reducera priset. Dock fanns det massa småfel som man skulle fixa typ, en "plast" under nockpannorna, spika upp skivorna under pannorna (vilka Philip tyckte var för tunna), måla en ytterdörr, ändra utkastet från ett stuprör.... Han upptäckte även att värmeväxlaren gav felkod som när ägaren ringde till servicen visade sig att en cirkulations pump som var trasig. Vi höll på i nästan 4 timmar så det blev inte mycket gjort på jobbet.


På måndagskvällen så gjorde jag liksom Mona Salin, nobbade nobelfesten, för att istället vika den till en afton i musikens tecken. Som den Bruce Springsteen fan jag är (detta var min 3:e konstert, dock var det 22 år sen sist) var man tvungen att vara en av de 15 895 som trängdes på Globen. Fredrik J hade lyckats fixa biljetter genom att han av en slump åkte förbi Globen i september och ställde sig i kön, bra jobbat!
Hur var konserten då? Jo bra, fast inte så bra som på Ullevi 1985. Han börja med många ny låtar som inte jag lyssnat in mig på men sen kom ju hela bandet med hits som The promised land, The River, Badlands, Dancing in the Dark, Born to run. Efter 2 timmar och tretti minuter trodde vi oss blivit snuvade på "Santa Claus is coming to town" men efter att publiken kastat in ett tjog tomteluvor insåg the Boss att det nog var bäst att sjunga in Julen.

Inga kommentarer: