måndag, december 14, 2009

Lucia


Vi har ju firat Lucia i dagarna 3. Det började i Fredags den 11/12 då Ingrid gick i Lucia tåg med AF i Stor Kyrkan i Gamla Stan. Upp i ottan. Ingrid skulle vara i Kyrkan kl 06.30. Hon fick skjuts med Mickans föräldrar vilket vi var glada över. Kristina och jag tog tåget in och var där 07.30. Det var fullt i kyrkan och man ser inte speciellt bra någonstans. Fattar inte att Victoria valt att gifta sig i den kyrkan, finns det ingen större och bättre? Barna sjöng dock som vanligt mycket bra och som tur var satt vi bredvid kören så jag såg Ingrid bra men lyckades aldrig se Lucia
På fredagkvällen åkte Karin på Lussevaka i Helenelund eller om det var Sollentuna. Hon ringde kl 07.00 på lördagen och väckte oss för att tala om att hon var på väg hem, lysande Karin. Eftersom hon "dygnat" sov hon hela lördagen så vi blev bara 3 som åkte in och gjorde en julklappsräd på NK, etc. (spännande eller hur). På kvällen kom svägerskan Mia ut till oss och åt Langos. Hon flänger runt mellan Bryssel, Stockholm och gud vet var.
På Söndagen var det den stora Lucia dagen. Ingen lussade hemma hos oss. Ingrid åkte till Ericsson Globe redan kl 09.30 för att öva. Vi åkte in och såg på första föreställningen kl 15.00. Vi hade lockat med oss Mona&Uffe, Mia, Lenita, Calle och den Turkiska Professorn, Calle&Mia Möller och Chrstopher och Erik och om alla andra AF föräldrar hade gjort lika samma sak så var det inte så konstigt att det var 10 000 där, dvs 20 000 på 2 föreställningar. Såg Ingrid på Jumbotronen i taket och när hon tågade ut det vara allt. Fast man såg betydligt bättre än i Stor Kyrkan. Barnen gjorde en jätte insats. Det enda som inte var repeterat var att de gjorde vågen efter applåd tacket. Skönt att se att de är vanliga barn ;-) Efteråt åkte vi med Möllers och Lenita och åt Indiskt på söder. Gott men inte så starkt. På vägen hem från restaurangen lyckades vi time in att Ingrid kom med samma tåg.

Inga kommentarer: