måndag, november 11, 2013

Farsdag på Artipelag med Cirkus Cirkör

Glad Far på taket av Artipelag
Helgens stora begivenhet var självklart farsdag. Firandet inledes på morgonen med att jag "vann" över Tina i tennis. Knapp seger med 6-5 i game. Sen åkte vi hem och krattade halva tomten i lätt regn. Karin var inte hemma, hon hälsade på kusin Fredrika i London så Kristina, Ingrid och jag åkte ut till Artipelag på Värmdö. Det är ett nytt konstmuseum mitt naturen vackert beläget i skärgården, privat finansierat, av ägarna till Baby björn.
Interiör
Exteriör, trapp upp på taket
Vi började med att äta brunch buffé. Bra brunch, men inte "star-klasse". Calle och Mia från Enköping gjorde oss sällskap. De hade spenderat helgen på hotell i Stockholm och passade på att sluta upp med oss på brunch med cirkus. 
Calle och Mia
Efter maten gick vi på cirkus. Japp ni läste rätt, vi gick på cirkus, inte traditionell cirkus med elefanter och clowner utan "ny-cirkus" med Cirkus Cirkör. De spelade föreställningen Wear it like a crown. 


Det är en föreställning de spelat sedan 2011 på olika platser i hela världen, och nu på Värmdö. Föreställningen håller på i 2,5 timmar och innehåller akrobatik, jonglering, knivkastning, drama och humor. I vissa delar sitter man på nålar som när en tjej kör en variant på gigantisk poledans och faller från taket med huvudet ned och stannar några centimetrar från golvet. Andra delar fascineras man av hur man kan jonglera med pingisbollar eller hur dumt det är att ha en dörr som man kan flytta på och som man måste använda för att gå in på scenen. En riktigt, riktigt, riktigt bra förställning som jag varmt kan rekommendera, om inte bara för den oerhört coola musiken av Rebekka Karijord som är specialskriven för föreställningen. Tack Maria (Julias mamma) för rekommendationen. Och glöm det där med att cirkus är tråkigt. Detta är något helt annat and cirkus Brazil Jack. Detta är.....svårbeskrivet och annorlunda men njutbart för alla sinnen och åldrar.
På scen

Inga kommentarer: