måndag, oktober 13, 2014

Lite gott från veckan som gått

Veckan efter USA vistelsen bjöd på blandad kompott. I onsdags var Tina och jag på konsert på konserthuset. Det var utdelning av Birgit Nilsson Award som 2014 gick till Wiener Filharmonikerna. Vi hade fått tag på biljetter på 2 raden så det var inte bästa biljetterna. Däremot satt vi nära kungen, eller snarare rakt ovanför kungaparet och presidentparet från Österrike. Klädsel Mörk kostym var anbefallt.
Kungen och drottning applåderar Wiener filharmonikerna
Tina ställde upp som chaufför
och var tvungen att spotta. 
På fredagskvällen hade vi uppladdning inför vår Frankrikeresa nästa vecka med Champagneprovning på Ekerö.  Tre flaskor champagne + 1 bubblare gjorde att man blev glad, dock lite trött på lördagen.
3 provade Champagner (flaskan till vänster var vatten)
På söndagen kom Karin hem och vi laddade upp inför nattens NFL match mellan Seahawks och Dallas Cowboys med Amerikansk popcorn tårta. Hittade receptet i DN och var tvungen att prova. Att receptet var från USA är något jag antar då det var väldigt komplicerat och allt var 4 3/4 DL så jag antar grundreceptet var gjort för cups och oz. Popcorn och frosting avslöjar också ursprunget, sött och gott var det samlade omdömet.
Popcorn tårtor
Anledning till vårt nyvaknade intresse för Seahawks som vann Superbowl i fjol var att Ingrid och hennes T-Birds (Tumwater High Schools Cheerleaders blivit inbjudna till paus underhållningen). Nu lyckade jag inte se något då vi inte har TV10 som var den enda TV kanal i Sverige som sände matchen men lyckades hitta nedan bild från en lokal tidning i Olympia där man kan skåda Ingrid i bakgrunden. Läste Ingrids blogg och det verkade stort. De "välväxta" tjejerna i vitt är Seagirls, Seahawks professionella cheerleaders.
Ingrid i bakgrunden vid rosa pilen

Inga kommentarer: