söndag, november 28, 2010

Curling i Sumpan

 Vi var ett glatt gäng på hal is (Calle, Lenita, Claes, Tina, Ingrid, Per, Kenneth och jag) som provade på Curling i Sundbyberg i lördags. Först lite teori, sen på med specialskorna. En med glid och en med fäste.
 Ingrid får lektion i hur man skall skjuta iväg stenen (19,8 kg) av vår coach Agnes. Man skall hålla handtaget lodrätt mot riktningen och precis när man släpper stenen vid hogline skall man ge stenen en rotation. Stenen "hookar" en meter. Det svåra är att få in längden.  Tar man i för kung och fosterland drar man gärna stenen för långt. Bättre att ta i för löst så kan man förlänga stenen genom att sopa (isen blir glattare)
 Det första problemet var balansen. Då den ena skon bara har en plastsula är man verkligen ute på hal is. Här satte sig Ingrid på rumpan. Hon har ont i svanskotan även idag. Nämnas skall att hon inte var ensam om att sätta en rova. Dock inte undertecknad även om det var nära. Speciellt svårt var det att sopa från högersidan. Försöka glida med stenen, soppa framför stenen och hålla balansen var värre än Friskis&Svettis. Jag klev på stenen men lyckades hålla mig på benen.



Mer taktiksnack med Agnes
Per Vesterberg hade spelat Curling 1 gång tidigare för 15 år sedan så han fick bli Lag Åsenius/Perssons skipper.
Kenneth Raun tyckte vattnet var för fruset för en Kommendörkapten.
Tina fick till en del fina stenar, även om hjälmen förstörde frisyren. Inte har väl lag Annet Norberg hjälm?
Efter Matchen. Lag Freidenvall/Raun med Claes som skipper (han hade spelat förut) vann med 4-2. "Good on You" och tack för en väl anordnad vinter aktivitet.
Eftersnack med domaren. Kenneth hävdar att Tina hade gjort en interference och borde fått 2 minuter utvisning eller att deras lag åtminstone skulle fått en straff.
Vi avslutade med att gå på Bra Mat  Fiskresturang & Deli på Fredgatan i Sumpan, 2 diskuskast från curlingbanan enligt Claes "Ricky the Bruch". Restaurangen kan rekommenderas, vi tog en "jul&vin meny" bestående av idel fiskrätter med passande viner (nja efterätten var en KanelBrulle med äpple). Ingrid fick hålla sig till barnmenyn då fisk inte är hennes specialitet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jätterolig blogg! Ni ger begreppet curlingföräldrar ett ansikte. Känner igen det där med att trilla på isen. Varför har man inte en hjälm på stjärten? Får man verkligen hooka i curling?