onsdag, januari 30, 2008

Försäljningen på g

Nu har vi städat en hel helg före visning #1 som var i Söndags. Hela Familjen hjälpte till och fejade och putsade. Huset var blänkande rent. Det var så rent att plötsligt var det för mycket Ajax i avloppet så att det började lukta avlopp i duschen. Det har det aldrig gjort förut. När vi upptäckte det precis inför visning #2 så var paniken nära, vad skulle vi göra. Börja baka bullar eller? Mera Ajax blev lösningen. Vi fick världens första bubbeldusch. När man duschade steg löddret runt fötterna ut ur avloppet. Men visst vi fick bukt på stanken. Nästa exempel på vår nit var när vi ikväll skulle använda ugnen och "festa" på ugnsfärdig pommes frites (det går snabbt att få till och barnen gillar det.....) så tyckte alla att det var en konstig bismak. Vi insåg snabbt att det var smaken av Yes Powerspray. Nog var plåtarna rena men maten smakade "skit".

Tillbaka till söndagsvisningen. Nästa fadäs var att vi insåg att jag hade kört lite hårt med högtryckstvätten på altanen på framsidan. Visst algerna var borta men det var också färgen. Vi kom på den briljanta idén att om man svabbar på lite vatten precis innan så är trät mörkt och det syns inte. Vi kommenderade ut Karin prick 1 timma innan visningen började (det fick ju inte hinna torka för då såg man ju att färgen var borta). Problemet var dock att visningen var 15.15 och det började bli mörkt. Mörkret var väl inga problem men med mörkret kom den vinande nordanvinden och kylan. Hela altanen och entrén blev frusen och hal som en skridskois. Nästa panikutryckning. 15.10 stod det fullt med bilar utanför och vi hade inte hunnit smita från huset och mäklaren var försenad från föregående försäljning och vi hade en curlingbana som entré. Nästa ide. På med salt, massor av salt. Spekulanterna undrade nog vad det var för snille som stod och saltade entrén. Bara han inte saltar priset eller skall det inte vara lite peppar också? Vi han iallfall precis smita och åkte till Ikea för att äta. Mäklaren ringde och sa att visningen gått bra och 20 sällskap hade varit och tittat. Vi åkte hem med sträng förmaning om att man absolut inte fick smutsa ned eller stöka till. Vi skulle ju ha en till visning på tisdagen och det räckte med städning nu. Det är kul att se tjejerna stå och titta på TV. De fick ju inte sitta i soffan och förstöra kuddfluffningen. Snacka om att man har pli på dem.

På måndagen var det 150% fart på jobbet. 2 möten i Kista och 2 möten i Älvsjö. Vilken globertrotter man är. Sökte bla ett nytt patent för Ethernet. På tal om jobbet, vår föreställning som jag tidigare berättade om blev så pinsam som jag hade befarat. Man är ju inte någon Jack Nicholson precis.

På tisdag peppade vi för nästa kvällsvisning kl 19.30. Tina hade tagit ledigt från jobbet för att följa Karin till tandläkaren (denna gång var det Huddinge Sjukhus för hon har visdomständer som skall opereras ut). Att Tina kom hem tidigt var bra för då kunde hon ju städa ännu mer (se ovan problem med dusch lukten). Jag gick på föräldramöte på AF och tjejerna fick smita ned i centrum och äta på Restaurang. Tydligen var det några som var riktigt heta för de var kvar när tjejerna kom hem så de fick stå på andra sidan gatan och speja.

Nu glömde jag den stora chocken och det var att de ringde från TV3 till Tina på jobbet och frågade om de fick filma en visning. Fattar inte hur de fått tag på oss. Jag var tveksam och trodde det var Robert Aschberg som skulle sätta åt husförsäljare som går ut med lockpriser så att det fick vår mäklare bestämma. Nu verkade det inte vara Aschberg utan ett nytt program som hette "Nytt läge" eller något sånt. Nytt läge beskrivs som en blandning av ett inredningsprogram och Lyxfällan. Där man hjälper familjer att hitta ett nytt boende och sedan inreda den nya lyan. Premiär senare i vår. Sagt och gjort så tackade vi ja. De skulle komma på Onsdag morgon för en VIP visning och filmning. Nu fick vi mer panik. Alla blommor (tulpaner) började sjunga på sista versen. De hade ju stått inne sen i Lördags och vi hade riktigt varmt (man skall ju känna att det är skönt att bo här). Paniken spred sig när Tina skickade ett SMS till mig på föräldramötet kl 21.oo att det var Tulpankris. Inte kan man få tag på blommor då. Speciellt som vi hade bilen på service. Vi fick köra hjärt- och lung-röntgen och frysa ned de stackars tulpanerna för att förhindra en allt förtidig total utslagning. Jag tror vi rädda dem sådär, men inte var det några skira ljuva tulpaner som minner om vårens ankomst. Det var snarare slokande jätte blommer som hängde lika slappt som ....

De var tydligen hemma hos oss och filmade för Karin hade sovmorgon och mötte dem när hon gick. Tror inte de var intresserade av huset men vet inte säkert. Vi får väl se i vår om huset kom med i programmet.

På Onsdagen började det roliga. Det var en helt annan sak att få de små SMS som kom med olika bud mot att sitta på andra sidan och bjuda. Man fick svårt att koncentrera sig på jobbet så idag jobbade man nog bara 50%. Det var 4 st som bjöd lite omväxlande. Vissa SMS var trista. Snåljåpar bara lägga på 20 tusen. Sen kom riktiga grejor. Upp 100 tusen, now we are talking. Nu har priset stigit 15% och någon vill betala 3 mille för ett radhus. Helt ok ;-) Vi får se imorgon om de står fast vid sina bud. Mäklaren trodde på kontraktskrivning.

2 kommentarer:

Fredrika sa...

Fantastiskt kul skrivet och spännande blogginlägg. Wow! Och så känner jag mig lite som en kändis- jag har ju släkt som är med i TV3!

Anonym sa...

Håller med lilla Fredrika. Tror hon glömmer att hon är med på bild själv här.

Det där med städning verkar litet traumatiskt.