tisdag, januari 08, 2008

Nytt år



Vi blev mycket glada när vi fick inbjudan av Calle&Mia att återigen fira nyår på Strömsnäs gård utan för Enköping.
Perfekt ställe att fira nyår på. Det tyckte redan Erik Dahlgergh som växte upp på gården på 1630 talet innan han tågade över Stora Bält 1658. På Strömsnäs finns plats att husera hela sällskapet som i år var 29 personer. 21 eller om det är 22 rum räcker gott och väl till. Alla kan bo över och alla bidrar, ett lysande koncept för en lyckad fest.
ovanstående bild finns hela vuxenskocken uppklädda och redo för kvällen.

Matsalen, med dess öppna spis, är pampig när borden är dukade och ljusen är tända. Tina och jag fixade förrätten. Tina hade fixat det mesta men jag hade pressat limen över pilgrimsmusslorna. Till varmrätt vankades det Älgfärsinbakad fläskfile, som Mias bror Christer fixat och till dessert en Saffranspannacotta från Ekerö. Till detta serverades Bubbel, rötjut från Enköping/Jakobsbergs spritbutik och ett Österrikiskt dessertvin.

Vid tolvslaget tog Mats på sig Leksandsdräkten och läste Tennyson på riktig dalmål. Calle misslyckades med sina "fyrverkerier" som är en lokal Enköpings specialitet, liknande en liten luftballong där man värmer upp en pappers ballong med ett ljus. Meningen är att den skall stiga till väders och lugnt flyga bort i natthimmeln med sin lilla låga. Nu fastnade de i träden istället.
Nyårsfyrverkeriet avslutades med cigariller. Årets första och sista rökare, från min sida, kan ses på bilden. Undertecknad lovar att ta det lugnare med rökat under resten av året (det samma gäller borsten)

Efter tolvslaget fortsatte festligheterna och Anders drog igång en av favoritlekarna, "the hmmming contest" där man spelar en låt i hörlurar för den tävlande som får "hmmaa" melodin så att de övriga i laget kan gissa vad man sjunger. Fattar ni?

Till slut vill jag passa på och tacka Mia och Calle för att de ordnade en så charmant "nyårsbal". Jag önskar er en god fortsättning och hoppas ni kan komma till Huddinge och nya huset när vi väl flyttat in.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herrgårdskatten med anor från Hudiksvall undrar fortfarande vem det var som sov på i hans soffa under nyårsnatten.
Kattens vanliga säng/kudde var ju upptagen av en allergiker.
Hälsningar från alla 800 st
4-benta och familjen Möller

Micke P sa...

Hälsa Frasse och tacka för att jag fick låna hans slaf