torsdag, januari 31, 2008

Kaotisk budgivning

Så var det klart. Nu har vi sålt (påskrivet kontrakt på Dammvägen 73). Budgivningen har forsatt hela dagen. Totalt har det varit 6 som bjudit på huset. Men de har ökat med 5 tusen åt gången. Mäklaren ringde och sa att det var klart och att vi skulle skriva kontrakt. Hon ville att kontraktet skulle skrivas innan helgen för då blir det nya visningar på andra objekt och folk kan hoppa av angivna bud. Vi skulle alltså skriva kontrakt kl 20.45 så vi tog pendeln till Stuvsta där mäklaren håller hus. Bilen är ju fortfarande på service. När vi gick längs Häradsvägen så ringer mäklaren och säger att hon har ett par som vill skriva på som satt hos henne men att samtidigt hade det ringt någon och lagt 5 tusen till. Vi frågade vem som kunde flytta in först och det var de som satt hos mäklaren så vi fortsatte att gå mot mäklaren. Vi träffade de som skulle köpa huset, ett par 28/29 år utan barn från Tullinge, mycket trevliga. Vi tror de passar bra in på Dammvägen.

Vi satte oss och började gå igenom frågelistan, då ringer det på Tinas Telefon (som står i mitt namn) och en kvinna säger att de också vill köpa huset och undrade varför de inte fick göra det och undrar om mäklaren är mutad och hon höjer budet igen. Vad gör man, skall man avsluta kontraktsskrivningen?

Nej, vi orkade inte hålla på med detta längre utan säger att tyvärr så har vi rätt att välja köpare och vi tar de vi redan börja skriva kontrakt med. Suck inte roligt att folk blir upprörda. Där missade vi några tusen lappar men vad gör väl det när vi rör oss på de här summorna. Får verkligen hoppas att det inte blir några sura efterspel.

Nu blir det utflyttning från Dammvägen den 17/3. Vi får tillträde till Skiftesvägen den 4/3 så vi har två helger att flytta på.

2 kommentarer:

Fredrika sa...

en viss liten bryssling saknar mickes bloggande...
hoppas att allt går bra med flytten etc
kramar

Anonym sa...

hälsa ludde från chrille i malmö, vi gick i samma klass förr.